Omgeving

Klazienaveen

Het dorp ligt op 3 kilometer van de Bed and Breakfast en heeft ongeveer 11.000 inwoners. Klazienaveen heeft een groot winkelcentrum en beschikt over een scala aan winkels en restaurants. Elke donderdag avond is er koopavond.


Bargerveen

Klazienaveen ligt vlak aan de Duitse grens en het natuurgebied Bargerveen. U kan hier heerlijk genieten van de rust en natuur.

 

Tot diep in de negentiende eeuw was het zuidoosten van Drenthe een groot veengebied. Als u een idee wilt krijgen van hoe het er toen uitzag, is dit de perfecte manier dit te ontdekken.

Het is een gebied waar u naar hartelust kunt wandelen en fietsen. Er zijn vele wandel- (o.a het Noabepad) en fietsroutes (o.a de Runderoute.) U kunt wandelen tussen de schapen, over de hei en door het veen. Mooie grote schaapskooi en nieuwe fiets-en wandelroutes. Restaurant Wollegras waar u heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon een lekker kop koffie kunt nuttigen.

 

Geniet van dit weergaloze natuurgebied, de bijzondere planten, zeldzame vlinders en de vele vogelsoorten.

Een indruk om nooit te vergeten.

 


Emmen

Vlakbij Klazienaveen ligt Emmen. Een stad met kerkplein, grote kerk, gezellige terrasjes, gemeentehuis en nieuwe dierentuin die het hart is van een kloppend winkel paradijs. Aan de noordkant van het marktplein vind u het gezellige oude winkelhart van Emmen. Aan de zuidkant ontdekt u een overdekte winkelpromenade. Wekelijks is er elke vrijdag morgen warenmarkt. Elke donderdag is er koopavond. In de maanden Juli en Augustus zijn er op dinsdagen "Vlindermarkten".


Wildlands

Wildlands is het nieuwe belevingspark (dierentuin) van Emmen, geopend sinds 18 maart 2016. Het park is ingedeeld naar klimaat zones en bestaat uit zes verschillende 'thematische gebieden', waarvan drie klimaatgebieden. Het terrein bestaat uit 22 hectare aan avontuur. Zeker de moeite waard een dag voor uit te trekken!


Veenpark

Ten noorden van Klazienaveen ligt het plaatsje Barger-Compascuum, waar het veenpark zich bevind. Het veenpark geeft u een reis terug in de tijd, waar het allemaal begonnen is. Met de dorpstrein reist u naar 't Aole Compas. Een dorp van plaggenhutten op verend veen, waar de aanwezigheid van de boekweitpioniers en turfgravers nog voelbaar is. Ook ziet u de oude kruidenier, klompmaker, molenaar en bakker. Met de veentrein boemelt u naar het hoogveengebied, waar de turfstekers van nederland nog dagelijks met blote handen turf graven. Ook kunt u een tocht maken met het turfschip "Elizabeth". Bezoek op een van de thema dagen maakt alles extra bijzonder, u gaat terug in de tijd van toen.